Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden…

Gebedsdienst in het kader van de éénheid der christenen.

Oecumenische viering van Woord en Gebed op zondag 23 januari 2022 in de Sint Willibrordus basiliek, aanvang 11.00 uur.

Medewerkenden: voorgangers: Past. werker Ralf Grossert, ds. Pieter Overduin. Organist: dhr. Marcel Mangnus, cantor of klein koor m.m.v. enkele lectores.

Toelichting bij het thema voor deze dienst.

Kerken uit het Midden-Oosten kozen het thema naar aanleiding van Mattheüs 2 over de magiërs die een bijzondere ster zagen. De ster bracht hen bij Jezus Christus. “Het thema is toepasselijk in deze tijd,” aldus Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken. “We leven in een wereld die hunkert naar licht in de duisternis. De ster van Bethlehem nodigt ons uit om samen op zoek te gaan naar Christus die het licht der wereld is”. Er is een volledig gedrukte orde van dienst aanwezig. De collecten voor het oecumenische werk en voor de beide kerkgemeenschappen. Wij zien uit naar uw komst. Ralf Grossert  (p.w.) en Pieter Overduin (em. pred.).

 

Voor het aanmelden voor deze viering in de basiliek dient u zich aan te melden op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 tot 11.30 uur op 0114 745000, keuzetoets 2 of mailen naar: pkhulst@hmsdz.nl .