Paasconcert en Pleinen van Hoop in Breskens en Schoondijke

In aanloop naar de landelijke Passion op Witte Donderdag is er The Passion 40daagse waarbij er overal in Nederland kleine concerten en paaswakes worden gehouden. De Protestantse gemeente “de Verbinding” (Schoondijke, Breskens, Groede, Waterlandkerkje) doet hier ook aan mee. Het thema van The Passion en van The Passion 40-daagse is hetzelfde, nl “Alles komt goed?!”

Paasconcert

Singer-songwriter Marieke Sleurink geeft op 10 april 2022, Palmzondag, in de protestantse kerk in Breskens een concert, dat in het teken staat van de Passion40daagse. Daarnaast krijgt Breskens een replica van het kruis dat bij The Passion wordt gebruikt.

Marieke Sleurink brengt met haar band eigen frisse, Nederlandstalige liedjes over een leven met God vol ups en downs. De muziek gaat samen met mooie teksten over thema’s die levensecht zijn. Geen kant-en-klare oplossingen, wel eerlijke vragen. Niet altijd een antwoord, wel een oprechte zoektocht.

Het concert in de Protestantse kerk in Breskens (Dorpsstraat 50) op 10 april begint om 15.00 uur. U kunt kaarten bestellen via https://zingenindekerk.nl/evenementen/marieke-sleurink-breskens/bestellen/ . De eerste 100 kaarten kosten € 7,50, de volgende €10,-.

 

“Pleinen van Hoop”

Voorafgaand aan het concert wordt het kerkplein in Breskens ingericht als “Plein van Hoop”. De replica van het Passionkruis staat dan op het plein.

Van 13.00-14.30 uur kunnen mensen daar komen om een kaarsje aan te steken en dat bij het kruis te zetten, om een kaartje te schrijven, dat zij als bemoediging naar iemand toe willen sturen, of om een post-it te beschrijven met waar zij moed uit putten of juist door ontmoedigd raken. En natuurlijk wordt iedereen hartelijk ontvangen met koffie of thee en is er gelegenheid voor een praatje.

Op 14 april, Witte Donderdag, is het Passionkruis in Schoondijke en richten we daar een “Plein van Hoop” in op het kerkplein naast de Protestantse kerk (Dorpsplein 37). Van 17.30-19.00 uur worden mensen daar ontvangen met hetzelfde aanbod als in Breskens eerder die week. Toegang tot deze evenementen is gratis.

Om 19.30 u vieren we in de kerk het feest van Witte Donderdag, waarbij gasten ook van harte welkom zijn.