Delta voor Indonesië – nieuwsupdate
Samen zorgen voor kwetsbare mensen wereldwijd. Samen gaan voor vrede en rechtvaardigheid. Dat is wat zendingscommissies, zwo-commissies en diaconieën binnen de classis Delta samenbrengt in ‘Delta voor Indonesië’. Met deze unieke samenwerking zet u zich de komende jaren in voor vrouwen, boeren en kinderen in Indonesië.

Delta voor Indonesië is een initiatief van zwo-Zeeland en Kerk in Actie. Graag brengen wij u op de hoogte van het laatste nieuws over Indonesië.

 

Gebed uit Indonesië

Vergeef ons, Moeder Aarde,
Vergeef ons, leven van de schepping.
Accepteer ons alstublieft terug in de dans van het goddelijke leven
Waar we elkaar als broers en zussen omhelzen
Energie delen met elkaar voor een leven dat wederzijds en heel is.

ds. Mery Kolimon

Dit is het laatste deel van een gebed dat wij ontvingen uit Indonesië na de corona-uitbraak. Een oproep, een noodkreet om op een andere manier met de aarde om te gaan en om heelheid na te streven.

 

Corona in Indonesië, partners vertellen…

Trukajaya – Een beter inkomen voor Javaanse boeren
De overheid heeft diverse coronamaatregelen getroffen, maar mensen nog niet opgeroepen thuis te werken. Scholen zijn gesloten van 16 tot 29 maart. Bij Trukajaya werkt men op kantoor, maar wel met extra hygiënemaatregelen. Kerkdiensten zijn vervangen door kleine bijeenkomsten bij mensen thuis en kerkelijke activiteiten zijn uitgesteld. De medewerkers van Trukajaya houden iedere maandag op kantoor een worhship-bijeenkomst. Daarin bidden ze samen dat iedereen gezond mag blijven en de corona-uitbraak snel over zal zijn.

Dreamhouse – Een toekomst voor straatkinderen in Yogyakarta
Dreamhouse heeft besloten haar activiteiten in de onderwijscentra en op straat tot volgende maand te beperken tot 1 keer per week. De vrijwilligers zijn extra alert op hun eigen gezondheid en die van de kinderen. Ondertussen probeert Dreamhouse de kinderen en hun gezinnen voor te lichten over het virus en over hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Ook deelt Dreamhouse mondkapjes en vitamines uit aan de kinderen en hun families.

P3W – Sterke vrouwen in de kerk op Papoea
Van P3W hebben we nog geen update over hun situatie ontvangen.